Musikforening dropper årets generalforsamling

I 173 år har Faaborg Musikforening afholdt generalforsamling hvert år i april eller maj måned. På grund af Corona-krisen har bestyrelsen efter mange overvejelser valgt at springe generalforsamlingen 2020 over.

”Det er aldrig sket før, så vi har haft en advokat med på råd for at sikre, at vi gør det på den bedste måde”, forklarer formand, Kirsten Styrbæk. ”Der er ingen tvivl om, at offentlige forskrifter overtrumfer foreningsvedtægter, og vi kan ikke nå at afholde generalforsamlingen efter forskrifterne her inden udgangen af maj”.

Foreningens medlemmer tilhører den modne del af befolkningen og er dermed i risikogruppen. Bestyrelsen har talt med en del medlemmer, og mange har forklaret, at selvom reglerne skulle blive lettet på et senere tidspunkt, så ville de ikke turde møde op alligevel.

Bestyrelsen har derfor besluttet helt at droppe generalforsamlingen i 2020 og først afholde en i 2021, medmindre der opstår et akut behov for en ekstraordinær generalforsamling.

Dette giver en del tekniske udfordringer, som bestyrelsen vil løse på følgende måde:

1) Formandens beretning bliver fremlagt på foreningens hjemmeside og udsendt til medlemmer pr. e-mail. Henvendelser fra medlemmer og eventuelle bemærkninger fra bestyrelsen vil også kunne findes her.

2) Det reviderede regnskab vil også blive fremsendt til medlemmerne og kunne findes på foreningens hjemmeside.

3) Hanne Paulin, der har siddet i bestyrelsen siden 1996 har efter eget ønske valgt at stoppe. Det er vi rigtig kede af, men vi er også meget taknemmelige for Hannes enorme indsats for foreningen gennem alle årene.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer, der er på valg i 2020, er alle villige til at fortsætte.

Af hensyn til bestyrelsens funktionsevner er der nu opstået et behov for at tilknytte ny arbejdskraft til bestyrelse, og vi vil derfor invitere et eller to medlemmer til at deltage i det kommende bestyrelsesarbejde, dog uden de får stemmeret.

Man kan læse beretningen og det reviderede regnskab fra den 27. maj, hvor vi havde planlagt generalforsamlingen, på Musikforeningens hjemmeside.

Formand Kirsten Styrbæk plejer at fremlægge næste sæsons koncerter på årets generalforsamling. Men det er stadig usikkert, hvordan efterårets koncerter bliver i forhold til Corona krisen, så alt skal tages med forbehold. Men vi vil lægge de allerede planlagte koncerter ind på Musikforeningens hjemmeside og håbe på, at vi igen kan mødes til gode musikoplevelser.

Er man medlem og har man spørgsmål til ovenstående, er man velkommen til at skrive på info@faaborgmusikforening.dk

Bestyrelsens beretning kan læses her .

Formandens Beretning

GENERALFORSAMLING 2020 - 21

DENNE SÆSON

CARION BLÆSERQUINTET

Tirsdag den 14. september 2021 kl. 19.30


Der findes blæserkvintetter, og så findes der Carion. De er helt unikke. De er ikke bare fænomenale musikere, men med kvintettens unikke og koreograferede koncerter, giver de ikke bare er en stor oplevelse for øregangene, men også for øjnene.


Læs mere

DE SIDSTE SYMFONIER

25. oktober til 15. november 2021 kl. 16.30

Vi ser på tre af de største klassiske komponister og de sidste symfonier, de skrev. Disse symfonier kan meget naturligt opfattes som kulminationen på deres ophavsmænds musikalske og personlige udvikling


Læs mere

 

MADAMA BUTTERFLY

torsdag den 10. februar 2022 kl. 19.30


Lille opera store oplevelser. Det har Den Fynske Opera vist gang på gang. Hvad de ikke har i antallet af medvirkende, lys og sceneshows, har de i kreativitet. Samtidig er musikken og sangen helt i top.


Læs mere

 

HYLDEST TIL BENNY ANDERSEN

fredag den 29. oktober 2021 kl. 19.30

Livet er ikke det værste man har… fortsæt selv teksten!
Vi garanterer at de fleste kan, for Benny Andersens tekst og musik er blevet udødeliggjort gennem samarbejdet med Povl Dissing. Nu er Andersen borte, og Dissing har ladet sig selv pensionere...


Læs mere

NORDISK JUL

torsdag den 9. december 2021 kl. 19.30

Igennem de sidste 14 år har Blum og Haugaard inviteret gæster med i deres nordiske julekoncerter, der har fyldt koncertsale i Danmark, Tyskland og Østrig og begejstret publikum fra Elbphilharmonien i Hamborg til kirker på Sydfyn, med deres blanding af inderlige juleviser og fyrig dansemusik.


Læs mere

RISING STARS

Tirsdag den 22. februar 2022 kl. 19.30

Faaborg Musikforening har en lang tradition for at præsentere næste generations musikere, før de for alvor når den internationale stjernehimmel. Rising Stars koncerten er ingen undtagelse.


Læs mere

MORTEN KARGAARD SEPTET

søndag den 21. november 2021 kl. 15.30

Morten Kargaard Septet er på turné i flere forskellige perioder i  2020-21, bla i Tyskland, Letland og Sverige og vi er rundt i Danmark også, hvor vi gennem de sidste 8 år har spillet mange kirkekoncerter, samt Klassiske Musikforeninger og Festivaler.


Læs mere

NYTÅRSKONCERT MED OPERETTEKOMPAGNIET

søndag den 23. januar 2022 kl. 15.30

Så går vi til Maxim – hyldes til valsekongen.
Det lykkedes ikke sidst år på grund af coronaen, men heldigvis kunne vi udskyde dette nytårsbrag af en koncert til 2022. Og festligt bliver det, når vi byder velkommen til OperetteKompagniet, der hylder valsekongen Franz Lehár.


Læs mere

DREAMER'S CIRCUS

fredag den 4. marts 2022 kl. 19.30

Dreamer’s Circus har revolutioneret folkemusikken. Og de tre musikere, er blevet noget nær superstars inden for genren i hele Skandinavien.


Læs mere