Så er der atter gået et år siden sidste generalforsamling, men sikken et fantastisk jubilæumsår,
vi har fejret.
Sæsonen startede med at fejre Musikforeningens 175 års jubilæum, hvor vi havde arrangeret en lille jubilæumsfestival i september.
Festivalen blev skudt i gang med jazz i verdensklasse med pianisten Carsten Dahl, bassisten Lennart Ginman og trommeslager Thomas Blackman. Det var en fantastisk koncert med mange tilhørere.
Lørdag formiddag havde vi koncert for det yngre publikum med Sigurd Barrett, som også trak mange børn med forældre og bedsteforældre, en festlig og dejlig oplevelse.
De to første koncerter trak mange tilhørere til også blandt ikke medlemmer, og det er rigtig dejligt.
Da vi jo er en klassisk musikforening, havde vi også en koncert med klaverduoen Tanja Zapolski og Rikke Sandberg – en rigtig dejlig koncert. Senere på eftermiddagen havde vi koncert med den fremadstormende strygekvartet Novo Quartet, det var 2 fantastiske koncerter, desværre kom der ikke så mange tilhørere, som vi havde ønsket og håbet, vi savnede vores trofaste medlemmer, men det er selvfølgelig svært at nå det hele, når vi lægger så tæt et program, men sådan skal en festival være.
Om aftenen havde vi inviteret (man betalte nu selv) til en festmiddag på Det Hvide Pakhus, hvor vi fik en meget lækker menu. Esther Rützou holdt en fin festtale, det var en rigtig hyggelig og dejlig aften.
Aftenen sluttede med et helt nyt og anderledes arrangement på Big Ben (den tidligere Kinografen), som er meget fint renoveret, så da havde vi danseskoene på som i gamle dage, når der var nytårsbal. Det var Blues Brothers Souvenir Show, som leverede musikken. En festlig aften med en helt fuld sal med mange faaborggenser, som fik øjnene op for Faaborg Musikforening.
Jubilæumsfestivalen sluttede med meget flot korsang af Ars Nova Koret i Helligåndskirken.
Vi er meget glade og stolte over, at vi har kunnet invitere Musikforeningens medlemmer og hele Faaborg til en meget flot fejring af jubilæet. Billetpriserne havde vi sat til en meget rimelig pris, da jubilæet var en gave til hele Faaborg.
I efteråret havde med 4 foredrag, hvor Ole Dahl gjorde os klogere på ”Schuberts verden”, som var temaet denne gang. Som en opfølgning af Schubert, havde vi en dejlig koncert i november med Trio Vitruvi, hvor trioen havde inviteret en bratschist og en bas med, så de bl.a. kunne opføre ”Forellekvintetten” af Schubert, som Ole Dahl have gennemgået til et af foredragene, det var en stor oplevelse.
I december havde vi den traditionelle julekoncert med Blum og Haugaard Band, og denne gang var deres gæst trompetisten Sidsel Lund. Salen var fyldt til bristepunktet.
Så kommer vi til nytårskoncerten i januar, hvor vi havde besøg af Ensemble Storstrøm og 2 sangsolister. Den dansk/polske sopran fik taget til at løfte sig i Helios, det var helt fantastisk.
Koncerten i februar med Rising Stars for tredje gang, blev desværre igen aflyst denne gang pga influenza hos violinisten. Vi forsøger igen til efteråret 2024, om det kan lykkes.
Sæsonen sluttede med en fremragende koncert med blæserkvintetten V Coloris, hvor vi bl.a. oplevede klarinettisten Jonas Frølund, som også spiller i Rising Stars.
Der var desværre ikke så mange til koncerten, men det var en koncert helt udover det sædvanlige, som mange gik glip af.

Det var en lang gennemgang af det forgange år. Men der har også været ekstra mange koncerter i anledningen af Musikforeningens 175 års jubilæum, det har været helt overvældende og fantastisk.


Så kommer vi til den kommende sæson.

Den første sæson bliver med det kendte ensemble Concerto Copenhagen, som også i folkemunde bliver kaldt Coco. Det er fredag den 29. september kl. 19.30
Det bliver en opførelse af Brandenburgkoncerterne 7 – 12, som tilhører allerøverste hylde inden for den klassiske musik. Og når de som her, bliver leveret af et af verdens bedste barokorkestre, Concerto Copenhagen, så er publikum garanteret en fantastisk musikalsk oplevelse.
Der er tale om koncerterne 7-12, der oprindeligt er skrevet som 6 triosonater, men til koncerten
her fortolker orkesteret værkerne med forskellige instrumenter.
Orkestreringen er foretaget af oboisten, Antoine Torunczyk i samarbejde med Lars Ulrik
Mortensen, der har været orkestrets kunstneriske leder siden 1999.
Concerto Copenhagen har begejstret anmeldere i hele verden, og har haft samarbejde med store
kunstnere inden for den tidlige musik, som for eksempel Andreas Scholl og Anne Sofie von Otter.
Lars Ulrik Mortens har ligeledes modtaget et hav af priser. I 2007 modtog han Léoni Sonnings
Musikpris, og året efter blev han udnævnt til medlem af Det Kongelige Musikalske Akademi i
Stockholm.


Ole Dahls evner til at fortælle musikhistorie har ingen grænser, og i denne sæson drejer det sig om de nordiske komponister nemlig Niels W. Gade, Edvard Grieg, Jean Sibelius og Carl Nielsen, som i høj grad har sat et nordisk aftryk på den klassiske musiks udvikling i en tid, hvor musikscenen ellers var domineret af den tysktalende verden. I denne foredragsrække går vi tæt på nogle af de allerstørste værker fra disse mestres hånd. Foredragsrækken starter mandag den 23. oktober kl. 16.30 i Helios og de efterfølgende 3 mandage. Foredragene er i samarbejde med Helios.


Den 16. november får vi besøg af Duo van der Pals-Eide.
Det er den norsk fødte pianist Pål Eide, som forøvrigt tidligere har givet en solo koncert på Egeskov Slot, som var helt forrygende.
Desuden er den det svensk fødte cellist Tobias van der Pals. Duoen har lige haft et internationalt gennembrud – både for de to musikere og for Leopold van der Pals’ s musik.

Den 13. december har vi den traditionelle julekoncert med Helene Blum og Harald Haugaard m/band.
Sangeren og sangskriveren Helene Blum har sammen med violinisten og komponisten Harald Haugard markeret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den rige og levende nordiske kulturarv.
I år har de inviteret den fremadstormende violinist og komponist Emma Krag-Elmøe fra gruppen ”Stundom” og den svenske guitarekvilibrist Mattias Pérez med som gæster.
Hvert år inviterer de nye gæster til julekoncerten, som altid er en dejlig og skøn koncert, hvor de spiller julen ind.


Nytårskoncert torsdag d. 11. januar kl. 19.30
I år bliver det en helt anden nytårskoncert, end I tidligere har oplevet.

Forestillingen hedder: Southern Beads som betyder Sydlandske Perler

Det er en Danse- og Musikforestilling med Selene Muñoz
Den prisvindende og Reumert nominerede danser og koreograf Selene Muñoz vil, sammen med fire fantastiske musikere, tage publikum med på en musikalsk og visuel rejse. Dette unikke koncertformat er en danse og musik forestilling med et stærkt, æstetisk og sanseligt udtryk. Southern Beads er et genrebrydende og nyskabende format som giver publikum en pulserende og rørende oplevelse gennem dans og musik på højeste niveau.

Dans/koreografi/koncept: Selene Muñoz
Percussion/komposition: David Hildebrandt
Kontrabas/komposition: Jesper Thorn
Guitar/komposition: Søren Heller
Sang: Alice Carreri

Selene Muñoz er den moderne flamenco kunstner med skandinavisk baggrund der til dato har opnået størst international eksponering. Hun har vundet priser og legater for hendes unikke stil. Hun blander klassiske linjer med et moderne udtryk og skaber æstetiske og kraftfulde forestillinger. Selene har optrådt på prestigefyldte venues, bl.a. Guggenheim Museum i New York, World Expo i Shanghai, Reina Sofia Museum i Madrid, Grieghallen i Norge, Det Kongelige Teater, Operaen og Louisiana Museum i Danmark

I 2021 bliver hun udnævnt som Sæsonens Bedste Danser` af CPH Culture og modtager Kronprinsens Bevægelses Stafet i forbindelse med DR´s års tema `Sammen i Bevægelse`. Selene har optrådt ved Kronprinsparrets Prisoverrækkelse, ved H.M. Dronning Margrethes 75-års fødselsdag og senest ved H.M. Dronning Margrethes 50-års Regeringsjubilæum og politikernes hofbal på Christiansborg Slot.

I 2018 havde vi også en forestilling med Selene Munoz. Hvis I oplevede denne koncert/dans med Selene Munoz og bl. a. Tanja Zapolski, vil I helt sikkert huske det.
Det var en helt speciel og fantastisk oplevelse, som det også vil blive til Nytårskoncerten.


Torsdag den 8. februar har vi koncert med Sinne Eeg Group.
Den internationale jazzstjerne, Sinne Eeg, udgiver i 2024 ny musik med sit faste hold; Sinne Eeg Group. Sammen med sit orkester betager hun publikum i det meste af verden med sin sikre intonation, sin stærke rytmiske sans og sin altid charmerende sceneoptræden.

Sinne er en mesterlig fortolker af den amerikanske sangskat, men i hendes nye koncerter kommer især hendes ”mørkebløde”, skandinaviske melankoli til udtryk.
Sinne Eeg Group består af de musikere, alle de andre musikere gerne vil spille med. De er alle blandt Nordens største jazzmusikere, og Sinne kunne derfor ikke være bedre klædt på til sine optrædener. Sammen rammer kvartetten da også loftet for, hvad der er muligt på den Nordiske jazzscene - niveauet er internationalt og tårnhøjt. Og med gruppens legendariske, gode humør er den fuldendte koncertoplevelse sikret.
Gruppen består af:
Sinne Eeg (vokal), Morten Lund (tr), Lennart Ginman (bas) og Jacob Christoffersen (pia).


I 2024 markerer Trio Con Brio Copenhagens 25 års jubilæumssæson.
Efter at have spillet og turneret i næsten et kvart århundrede, går trioen i 2024 gået ind i sit 25-års jubilæumsår. Højdepunkter inkluderer omfattende turnéer i Europa og USA, en verdenspremiere på en ny klavertrio af Bent Sørensen i Boulez Saal, Berlin og flere Beethoven-cyklusser i førende koncertsale – bl.a. Elbphilharmonie Hamburg. Ensemblet præsenterer desuden særlige jubilæumsprogrammer, der afspejler alle aspekter af deres alsidige repertoire og historie.

Trio con Brio Copenhagen består af to overlappende musikalske par: to søstre, violinisten Soo-Jin Hong og cellisten Soo-Kyung Hong, er fra Sydkorea, mens pianisten Jens Elvekjær, Soo-Kyungs ægtefælle, er fra Danmark. Trioen blev dannet i Wien i 1999 og har i dag base i København. Deres enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret, spændende programlægning og evne til at række ud til unge gennem kreativ koncertvirksomhed kendetegner eliteensemblet og har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser.
Klavertrioen fungerer desuden som kunstneriske ledere af både den årlige festival Kammermusik på Lundsgaard i Kerteminde og Hellerup Kammermusikforening.
Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong spiller på hhv. en Andrea Guarneri-violin og en Grancino-cello, og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist nogensinde.

Koncerten er søndag den 24. marts 2024 kl. 15.00


For et par dage siden præsenterede Den Fynske Opera deres nye sæson for 2o23 – 2024.
Vi er blevet meget fristet til at opleve Flagermusen af Johann Strauss.
I dag har jeg fået reserveret 58 billetter til tirsdag den 14. maj 2024 til Flagermusen i Den Fynske Opera.Flagermusen holder 150-årsjubilæum på Den Fynske Opera, når den har premiere i 2024.Ved urpremieren i 1874 blev stykket modtaget med stor begejstring, og nu, 150 år efter, skal vi ærestykket med en samtidsrelevant og moderne opsætning i en bearbejdelse ved instruktør Christoffer Bredal.
Johann Strauss havde allerede kælenavn som Valsekongen, da han skrev den lystige operette ”Flagermusen”. Wienervalsen og dans i det hele taget var hans øjesten, og han nåede at skrive omkring
500 dansemusikstykker, heriblandt ”An der Schönen Blauen Donau, som nok er hans mest berømte.


Til slut vil jeg takke for støtte fra Faaborg - Midtfyn Kommune, Kunstrådets Musikudvalg, Solistforeningen af 1921, Odd- Fellow loge, Nordea Fonden samt Fyn-Langelands Fonden.

Men den største tak skal lyde til bestyrelsen for et rigtig godt og inspirerende samarbejde.
Uden en aktiv bestyrelse kunne vi ikke have så stort og flot et program - også tak til Musikforeningens foreningsrevisor Finn Thaarup.


Bestyrelsen består af:
Kirsten Styrbæk
Jens Bruntse
Hanne Fentz
Teddy Bruslund
Nils Andersson
Marianne Grundahl
Nils E. Pedersen

Formandens Beretning

GENERALFORSAMLING 2022 - 23

DENNE SÆSON

SCHUBERT

24. oktober til 14. november 2022

Ole Dahls evner til at fortælle musikhistorie kan blive ved med at overraske. Hans foredrag er utroligt populære, og man kan roligt glæde sig til den kommende række om Franz Schubert, der kom til at leve et meget produktivt, men alt for kort liv.
Med en kombination af lyd, billeder, video og grafik vil Ole Dahl gå i dybden med eksempler fra fire af de mange genrer, som denne komponist mestrede.


Læs mere

NYTÅRSKONCERT ENSEMBLE STORESTRØM

Lørdag d. 21. januar 2023 kl. 15.00

Storstrøm byder 2023 velkommen.
Ensemblet, der til dagligt hører hjemme i det nye center for kunst og musik KUMUS ved Fuglsang Kunstmuseum, blev dannet i 1991 og består af otte højt profilerede kammermusikere i en hel særlig sammensætning, nemlig tre strygere, tre blæsere, en pianist og en harpenist.


Læs mere

TRIO VITRUVI

Onsdag den 9. november 2022 kl. 19.30

Trio Vitruvi er kendt som en af landets mest interessante klavertrioer, og anmeldere fra hele verden roser dem til skyerne.
Trioen består af Niklas Walentin, violin, Alexander McKenzie, klaver, og Jacob la Cour, cello.
De har spillet sammen siden 2013, hvor de optrådte ved Festspillene i Mecklenburg-Vorpommern. Året efter vandt de både publikumsprisen og årets P2-pris, og siden er det blevet til mange flere.


Læs mere

RISING STARS

Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19.30

Tredje gang er lykkens gang. Covid forhindrede de to første forsøg. Men nu sker det.
Faaborg Musikforening har en lang tradition for at præsentere næste generations musikere, før de for alvor når den internationale stjernehimmel. Rising Stars koncerten er ingen undtagelse. De tre unge musikere er nogle af de største talenter i Danmark i øjeblikket: Anna Agafia, violin, Elias Holm, klaver, og Jonas Frølund, klarinet.


Læs mere

NORDISK JUL 2022

Torsdag den 8. december 2022 kl. 19.30

Lyse nordiske toner, smukke tekster og en helt fantastisk stemning. Alle ingredienser er til stede, når Helene Blum og Harald Haugaard spiller julen ind. Publikum ved det, for den efterhånden traditionsrige julekoncert i Helios Biograf & Kulturhus er blevet et tilløbsstykke, hvor man skal skynde sig for at få billet.Læs mere

V COLORIS

Torsdag den 30. marts 2023 kl. 19.30

Musik kan have mange farver. Det er et af de grundlæggende holdninger bag den unge blæserkvintet V Coloris, og derfor er navnet også valgt med omhu.
Kvintetten er et forholdsvist nyt ensemble med rod i mange forskellige kulturer og nationaliteter. De kombinerer folkemusik og moderne musik til en spændende ny cocktail, der har givet dem mange rosende ord med på vejen.


Læs mere